К основному контенту

Моделювання молекул 3D онлайн - це просто

Моделі молекул з пластикових кульок і паличок більшою мірою використовуються для навчальних цілей або як наочний матеріал на лекціях з хімії.

Для досягнення найкращих результатів на уроках хімії необхідно застосовувати фізичне та комп'ютерне моделювання.

Для потреб науки, зрозуміло, використовується комп'ютерне моделювання молекул.

Основи потужних комп'ютерних програм, які залучаються сьогодні вченими для розуміння і прогнозування хімічних процесів заклали нобелівські лауреати Мартін КарплусМайкл Левітт та Арі Варшель.

Створення віртуальних 3D молекул в одному з найкращих онлайн додатків MolView робиться швидко та автоматично. Є можливість завантажити готові 3D файли з чисельних баз даних. Це інтуїтивно зрозумілий веб-додаток з відкритим вихідним кодом.

Для прикладу створили модель улюбленої молекули кофеїну (caffeine molecular model) C₈H₁₀N₄O₂
Зробити науку й освіту більш дивовижною та доступною - це просто! Якщо виникнуть питання, то пишіть у коментарях.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Цікавий факт про кулестрижневі моделі

Перші кулестрижневі просторові моделі продемонстрував у 1865 році німецький хімік-органік Август Вільгельм фон Гофман. Роль атомів в них виконували кулі для крокету. Малюнок 1. Модель Гофмана. Малюнок 2. Модель Хофмана. Пошук Google підсказав схоже ім’я іншого всесвітньовідомого хіміка зі Швейцарії – Альберта Хофмана. На малюнку вчений тримає в руках модель речовини, синтезованої їм у 1938 році. Речовина більш відома ніж сам винахідник, та називається LSD-25 або ЛСД. Тож, не переплутайте модель Гофмана та модель Хофмана.

Молекулярні моделі / Молекулярные модели

Набір-конструктор "Молекулярні моделі" -  це: 1) настільна гра,  2) навчальний  інструмент, 3) науково-дослідний інструмент. Моделювання молекул використовуються в навчальному процесі, а також при необхідності просторового аналізу молекулярних структур.  Засіб незамінний у випадках, коли по структурній формулі важко або неможливо уявити і проаналізувати просторово розташування атомів або оцінити вплив взаємного розташування атомів на їх взаємодії. Набір не просто спрощує життя учня та вчителя. Моделювання захоплює та створює творчу атмосферу.